Engagementsdag   www.regi.ijd.be

 
 
 

Dienstbaarheid (diaconia) is een centrale pijler in ons geloof. We organiseren deze engagementsdag vanuit onze christelijke bewogenheid en zorg voor de ander! In drie verschillende organisaties op drie locaties in Limburg zal deze engagementsdag plaatsvinden:
1. In zorgboerderij ‘de Akkerboom’ werken we samen met personen met een beperking op een kleinschalige en milieuvriendelijke manier een dagje mee op de boerderij. De zorgboerderij houdt rekening met iedere mogelijkheden, beperkingen en interesses. Samen met de deelnemers zullen we dieren verzorgen, de moestuin onderhouden, confituur maken, groenten inmaken en nog zoveel meer!
2.Bij Arktos in Hasselt organiseren we ontzettend toffe spelen en activiteiten voor kinderen met een migratie-achtergrond. Jij kan er voor zorgen door jouw inzet dat deze kinderen gemakkelijker aansluiting vinden bij onze samenleving.
3. Bij de dierenvrienden in Sint-Truiden werken we één dag mee in het dierenasiel. We verzorgen de katten en honden niet alleen, we gaan ook met hen wandelen en spelen!

Op donderdag 12 april 2018 (tijdens de Paasvakantie) van 09.30 u. tot 19.00 u. organiseert IJD Hasselt een engagementsdag. We starten omstreeks 09.30 u. met een voorprogramma op de instelling ter plaatse, waar jij voor gekozen hebt! Na ons engagement komen we samen in het PCS – Tulpinstraat 75 3500 Hasselt om onze opgedane ervaringen uit te wisselen tijdens het naprogramma. We sluiten de dag af met een overheerlijke maaltijd!
We stellen medewerkers ter beschikking om vervoer te regelen, moest dat een probleem zijn voor jou!

Meer informatie: www.engagementsdag.ijd.be


Tijdstipdonderdag 12 april 2018 van 9.30u tot 19.00u
LocatieZorgboerderij de Akkerboom: Baan naar Helchteren 29 3590 Peer
Arktos: Kiewitstraat 101 3500 Hasselt
Dierenasiel de dierenvrienden: Bedrijvenstraat 11 3800 Sint-Truiden

PCS - Tulpinstraat 75 3500 Hasselt

Verantwoordelijke Tom Steensels (IJD Hasselt)
Tel: 011 24 90 30 - E-mail: Tom.steensels@ijd.be
PrijsGratis

Het is niet meer mogelijk om voor deze activiteit in te schrijven.

Toegankelijk voor personen met een fysieke of mentale handicap.