Adventsontmoeting 2023   www.regi.ijd.be

 
 
 

De Adventsontmoeting is een jaarlijkse gebedsviering met lezingen en gezangen uit de adventstijd. Jongeren luisteren naar een getuigenis en wisselen hierover uit. Er is ruimte voor stilte en bezinning. Aansluitend is er een gezellige kerstmarkt.

De Adventsontmoeting is een gebedsviering in de crypte van de Sint-Baafskathedraal met lezingen en gezangen uit de adventstijd. Elk jaar zetten we ook een goed doel in de kijker en doen we een inzamelactie. Dit jaar zamelen we hygiƫneproducten in voor Huize Triest, een plek waar daklozen en mensen die in woningnood verkeren, terecht kunnen (http://www.huizetriest.be/). We kunnen de organisatie helpen met tandpasta, tandenborstels, shampoo en badhanddoeken. Neem jij ook iets mee?

Na de viering is er een gezellige kerstmarkt met warme dranken en heerlijke braadworsten. In prachtige decor van het vernieuwde Sint-Baafshuis verwarmen we ons aan sfeervolle vuurkorven.
Zing je graag? Ben je een enthousiaste muzikant? Sluit je dan aan bij ons koor en onze muzikanten om van de gebedsviering een prachtig moment te maken.

Praktisch:
- Wanneer? Donderdag 21 december om 19u. Het gebedsmoment duurt een klein uurtje. Daarna mogen jullie lekker blijven plakken op onze kerstmarkt.
- Waar? Crypte van de Sint-Baafskathedraal. Je kunt binnen via de zij-ingang van de kathedraal.
- De activiteit is gratis, maar om het juiste aantal broodjes en drankjes te voorzien, vragen we je om in te schrijven tegen maandag 18 december: www.regi.ijd.be/adventsontmoeting-2023.
- Meer info: https://www.kerknet.be/ijd/evenement/adventsontmoeting-2023
- Vragen? Mail naar delphine.hanssens@ijd.be, bel 09 235 78 48 of stuur een berichtje op Facebook naar Delphine IJD

Meer informatie: www.kerknet.be/ijd/evenement/adventsontmoeting-2023


Tijdstipdonderdag 21 december 2023 van 19.00u tot 22.00u
LocatieCrypte van de Sint-Baafskathedraal
Verantwoordelijke Delphine Hanssens (IJD Gent)
Tel: - E-mail: delphine.hanssens@ijd.be
PrijsGratis

Het is niet meer mogelijk om voor deze activiteit in te schrijven.

Toegankelijk voor personen met een fysieke of mentale handicap.